Katteriet Crinkly & Wild’s drivs av mig Linda Ahnfeldt tillsammans med min man Tomas.

I mitt liv har kärleken och intresset för djur alltid varit närvarande. Under tiden jag fortfarande bodde hemma hade jag möjligheten att ha hamstrar, kanin, fiskar, ödlor och vandrande pinnar.

När jag flyttade hemifrån var längtan efter katt och hund väldigt stor och jag skaffade mig först Ruffsan, en huskatt. Vi hängde ihop, och hon fick sällskap av en till fröken som fick heta Mini. De följde mig i många år.

Intresset för hund fanns såklart också och 2005 köpte jag min alldeles egna hund. Troja, min livskamrat och allra bästa vän var en blandning mellan Schäfer/border collie/tervueren/flat coated retriver. Vi tränade både lydnad och agility. Provade på det mesta inom hundvärlden. Hon följde mig överallt. 2007 fick hon sällskap av en cockerspaniel, lilla Lessie. Hon är en underbar dam med stort självförtroende och på henne bestämde jag mig för att starta kennel med kennelnamnet Lillsnorpans. Vi hade bara en kull, med fyra fina valpar, då Lessie tyvärr utvecklade anemi.

År 2013 fick jag upp ögonen för kattrasen sphynx och det var också året jag köpte min första egna. Hennes namn blev Morran. Vi började gå på kattutställning och det visade sig att Morran var en riktigt fin rastypisk sphynx och jag bestämde mig då för att starta katteri. Jag åkte till Norge och köpte in en fin avelshane vid namn Mumrik, och i november 2014 hade vi vår första kull, Pokémonkullen.

SE*Crinkly & Wild’s skulle komma att bli ett katteri där målet är att vara den uppfödare jag själv skulle vilja köpa katt ifrån, samt föda upp kattungar jag själv skulle vilja köpa.

Förutom våra Sphynxar så har vi även utökat katteriet i form av Helig birma år 2018. Det ingår också två Aussies samt en American Hairless Terrier.